Dag 3

Dag 2

Hilversum – Utrecht – Zaltbommel – ’s-Hertogenbosch – Goirle
11:00 uur 13:00 uur
90 km

Tot mijn grote geluk heeft Roos zich vannacht erg stil gehouden waardoor ik goed heb kunnen slapen. 11 Dagen oud is ze pas maar dat is af en toe aan het volume niet te merken. Eenmaal aangekleed loop ik nog snel even de stad in. Hoelang ik ook bezig mag zijn geweest met de voorbereidingen, nu ik eenmaal op weg ben ontdek ik allerlei kleine dingen die ik ben vergeten of die ik nog moet afronden. Gelukkig heb ik nog even voordat ik echt in de “rimboe” kom. Nog gauw loop ik een buitensportzaak in waar ze me graag willen helpen. Als mijn reis eenmaal ter sprake komt verklaren ze me voor gek, dat schijnt tegenwoordig heel normaal te zijn. Gelukkig krijg ik alsnog mijn spullen mee. Eenmaal terug bij Honey II begin ik maar gelijk met het inpakken zodat ik, als ik het onvermijdelijke kopje koffie heb gehad, gelijk weg kan. Nog voordat de koffiepot helemaal is doorgelopen brengt de postbode alweer een nieuwe taart. Het is de 3e al sinds Roos is geboren waardoor het aansnijden wat minder zuinig gebeurt.
Mijn vertrek wordt nog even uitgesteld omdat Maaike’s ouders even langskomen om hun kleindochter te bekijken, maar wanneer de klok langzaam naar het middaguur toekruipt vind ik het toch tijd worden. Nog eenmaal mag ik Roos op de schoot daarna wissel ik haar in voor mijn Honey II.
Tijdens mijn voorbereiding had ik me voorgenomen om, zolang het kon, de snelwegen te vermijden. Maar aangezien mijn vertrek erg laat is, en mijn ouders waarschijnlijk met smart op me zitten te wachten besluit ik bij Utrecht om toch maar de snelweg te nemen. Al bij het invoegen heb ik daar geen spijt meer van. Een grote vrachtauto van ‘s lands grootste bierbrouwerij komt langs me heen gedenderd met een mooie snelheid en wanneer ik eenmaal de snelweg op ben gereden positioneer ik me mooi achter deze combinatie. Dat rijdt een stuk rustiger nu ik me door niemand hoef te laten opjagen. Bovendien kan ik mooi het verbruik van Honey II wat omlaag brengen vanwegde de zuigende werking van de vrachtwagen zodat ik straks wat extra geld overhoud voor een extra… precies!